Hem Skötselråd

Skötselråd

Rena smycken är vackra smycken!

Nedan finner du våra mest användbara skötselråd och annat som är bra att veta i hanteringen av smycken.
Har du frågor eller behöver rådgivning, tveka inte att kontakta oss!

Bra att veta

Silver och guld är mjuka metaller som kräver aktsam behandling. Slitage på utsatta ställen är ofrånkomligt, tag därför av dig dina smycken i situationer där de riskerar att skadas. Detta gäller även smycken gjorda i stål. Smycken gjorda av gummi eller skinn tål inte dusch eller bastubad. Nedan följer några viktiga saker som är bra att tänka på och veta när det kommer till skötsel av dina smycken.

Rengöring och skötsel

Gör rent dina ringar så ofta du kan med varmt vatten, diskmedel och en mjuk tandborste. Var noga med vilket putsmedel du använder, hör gärna av dig till MK JUVEL för rådgivning.

Förvaring

Förvara dina smycken i ask, sammetspåse, smyckeskrin eller på annat sätt som förhindrar repor.

Vardagsbruk

Här följer några exempel av vanliga och typiska sysslor i vardagen där det kan vara bra att tänka på hanteringen av dina smycken. Vi rekommenderar dig att inte använda smycken när du sover, duschar, badar, diskar, tränar, använder någon slags lotion, sprayar parfym eller hårprodukter samt utför trädgårdsarbete.

Tänk på att applådera med försiktighet så ringar inte slås mot varandra.

När dina smycken behöver extra omsorg

Alla ytbehandlingar, t.ex. förgyllning, oxidering, mattering slits bort med tiden om du inte sköter dem på rätt sätt. Låt en guldsmed se över dina diamanter vart annat år. Smycken köpta hos oss rengör och putsar vi alltid kostnadsfritt.

Du är också välkommen till MK JUVEL för att få tips och råd om rätt putsmedel.